Αλμυρά κέικ με μανιτάρια και σπανάκι για ορεκτικά ή συνοδευτικά
Μερίδες
20
Μερίδες
20
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180℃, ενώ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι.
  2. Σοτάρετε τα μανιτάρια, μέχρι να μαραθούν και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει.
  3. Προσθέτετε το σπανάκι και σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να μαραθεί.
  4. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν.
  5. Τα αρωματίζετε, ραντίζοντάς τα με τα βότανα, το θυμάρι και το μοσχοκάρυδο και στη συνέχεια τα ανακατεύετε.
  6. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, τα υλικά του τηγανιού σας, τις φλούδες καρότου, τα αβγά, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύετε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  7. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο τις θήκες σε 2 ταψάκια για muffins και προσθέτετε περίπου δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα σας σε κάθε θήκη.
  8. Ψήνετε στον φούρνο για 25-30’ ή έως ότου αποκτήσουν ροδοκόκκινο χρώμα.
  9. Αφήνετε τα muffins σας να κρυώσουν, πριν τα βγάλετε από τη φόρμα και σερβίρετε.
Συνταγή σημειώσεις

Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι σιταριού ή αλεύρι καλαμποκιού, για πιο «γεμάτη» γεύση ή ακόμα και βιολογικό αλεύρι καρύδας, για μια πιο υγιεινή και αρωματική απόδοση της συγκεκριμένης συνταγής.