Απολαυστικό ιταλικό σπαγγέτι Aglio e Olio με παρμεζάνα
Οδηγίες
  1. Βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών πριν τα στραγγίξετε.
  2. Περίπου 4 λεπτά αφού αρχίσετε να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Κόψτε σε λεπτές φέτες τις 6 σκελίδες σκόρδο και μαγειρέψτε τις στο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα, (περίπου 2 έως 3 λεπτά.) Φροντίστε να χαμηλώσετε τη φωτιά, αν χρειαστεί, για να μην καεί το σκόρδο.
  3. Όταν το σκόρδο αρχίσει να ροδίζει, προσθέστε τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα περίπου.
  4. Προσθέστε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακατέψτε τα υλικά ώστε να ενωθούν. Προσθέστε ½ φλιτζάνι νερό για τα ζυμαρικά, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε. Αν τα ζυμαρικά φαίνονται πολύ στεγνά, προσθέστε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι νερό ζυμαρικών για να δημιουργήσετε μια ελαφριά σάλτσα.
  5. Αφήστε τα ζυμαρικά μερικά λεπτά να ξεκουραστούν και να απορροφήσουν τη σάλτσα. Πασπαλίστε με νιφάδες μπούκοβο και προαιρετικά, σερβίρετε με παρμεζάνα στο πλάι.