Αρνί γεμιστό με ρύζι
Αυτό το αρνάκι, γεμιστό με ρύζι και κουκουνάρι, είναι ότι πρέπει για την Κυριακή του Πάσχα και όχι μόνο!
Μερίδες
100
Μερίδες
100
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C.
  2. Πλένουμε τα αρνάκια μας πολύ καλά μέσα και έξω.
  3. Κόβουμε τα λεμόνια στη μέση, τρίβουμε με αυτά το εξωτερικό και το εσωτερικό των αρνιών και αλατίζουμε.
  4. Πλένουμε καλά το συκώτι, τα πνευμόνια και τα νεφρά των αρνιών και τα ψιλοκόβουμε.
  5. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε τα εντόσθια με την μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και το βούτυρο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Έπειτα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι, τα μπαχαρικά, το αλάτι, το πιπέρι και τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
  8. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το μισό ζουμί και τέλος προσθέτουμε το κουκουνάρι.
  9. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  10. Γεμίζουμε το εσωτερικό των αρνιών με τη γέμιση και τα ράβουμε για να κλείσουν.
  11. Αλείφουμε τα αρνιά με την υπόλοιπη ποσότητα από το ελαιόλαδο και το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά.
  12. Ψήνουμε τα αρνιά χωρίς να τα σκεπάσουμε για 1 ώρα στους 190 °C για να ροδίσουν.
  13. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150 °C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3 – 3,5 ώρες μέχρι να μελώσουν.
  14. Ξεψαχνίζουμε το κρέας και το τοποθετούμε μαζί με το ρύζι σε μία πιατέλα. Για να σερβίρουμε προσθέτουμε λίγο φρέσκο μαϊντανό από πάνω, για έξτρα γεύση.
Συνταγή σημειώσεις

Καλή Ανάσταση!