Αρωματικές γεμιστές ντομάτες, μια καλοκαιρινή πρόταση για το μενού σας
Μερίδες
8
Μερίδες
8
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180o C.
  2. Κόβετε τις ντομάτες στο πάνω τους μέρος, κρατώντας το ως «καπάκι» και τις αδειάζετε από τη «σάρκα» τους.
  3. Βάζετε τη σάρκα σε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και πιέζετε προς τα κάτω για να απελευθερωθούν οι χυμοί.
  4. Κρατάτε το στεγνό περιεχόμενο της ντομάτας σε αυτό το μπολ.
  5. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι για 5 περίπου λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3΄.
  6. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
  7. Στο μπολ με την σάρκα της ντομάτας, προσθέτετε την ψίχα, τα μυρωδικά (σχοινόπρασο, μαϊντανό, βασιλικό, ρίγανη) και το τυρί και ανακατεύετε σιγά σιγά αδειάζοντας σταδιακά το μίγμα ελαιόλαδου, κρεμμυδιού και σκόρδου.
  8. Γεμίζετε με το μίγμα τις ντομάτες και τις τοποθετείτε σε ταψί.
  9. Τις περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και τις αφήνετε να ψηθούν περίπου για 30 με 40΄ ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνει τραγανό το πάνω τους μέρος.
  10. Μπορείτε να τις σερβίρετε σε πιάτα ατομικών παραγγελιών ή σε μεγάλη πιατέλα ως συνοδευτικό.