Μπιφτέκια από ρεβίθια με αγγούρια τουρσί και χούμους  
Μερίδες
4
Μερίδες
4
Συστατικά
Για τα μπιφτέκια από ρεβίθια:
Για τα αγγούρια τουρσί:
Οδηγίες
  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε τα ρεβίθια, τη φρυγανιά, το κόκκινο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλεσμένο κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά αλλά να παραμείνει ελαφρώς χοντροκομμένο. Σχηματίστε το μείγμα σε 4 μπιφτέκια.
  3. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε τα μπιφτέκια για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν σφιχτά.
  4. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι.
  5. Προσθέστε το αγγούρι σε λεπτές φέτες στο μείγμα ξιδιού και ανακατέψτε το να πάει παντού. Αφήστε το να παραμείνει για τουλάχιστον 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  6. Φρυγανίστε τα ψωμάκια, αν θέλετε.
  7. Απλώστε μια γενναιόδωρη στρώση χούμους στο κάτω ψωμάκι και στη συνέχεια προσθέστε μερικά αγγούρια τουρσί και λεπτό κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες.
  8. Τοποθετήστε ένα μπιφτέκι με ρεβίθια πάνω από τα υλικά και καλύψτε το με λίγη φρέσκια ρόκα.
  9. Προσθέστε το άλλο μισό ψωμάκι και στερεώστε το μπιφτέκι με μια οδοντογλυφίδα αν χρειάζεται.
Συνταγή σημειώσεις

Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τα μπιφτέκια ρεβιθιού με άλλα αγαπημένα υλικά, όπως φέτες αβοκάντο, ντομάτα ή σάλτσα ταχίνι. Σερβίρετε αυτά τα μπιφτέκια με τηγανητές πατάτες γλυκοπατάτας για ένα απολαυστικό γεύμα.