Brownies με κολοκύθια και καρύδια
Μερίδες
1ταψί
Μερίδες
1ταψί
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι για να αφήσουν τα υγρά τους για περίπου μισή ώρα.
  2. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε πιέζοντάς τα ελαφρά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο, τα καρύδια ολόκληρα και τη μαγειρική σόδα.
  4. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, το μέλι, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
  5. Στο μπολ με τα υγρό μίγμα, προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με το αλεύρι, τα κολοκυθάκια και τη μισή από την κουβερτούρα.
  6. Ανακατεύουμε κάθε φορά καλά ώστε τελικά να δημιουργήσουμε ένα ομοιογενές παχύρευστο μίγμα.
  7. Το βάζουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  8. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40΄.
  9. Αφήνουμε το γλυκό μας για 10′ να κρυώσει έξω από το φούρνο.
  10. Το κόβουμε σε μερίδες, τις οποίες βάζουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον μισή ώρα πριν το σερβίρισμα.
Συνταγή σημειώσεις

Τip: Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να αξιοποιήσουμε και άλλες εποχιακές πρώτες ύλες, όπως η γλυκιά κολοκύθα, τα πορτοκάλια, τα μήλα, τα αχλάδια, τα σταφύλια, αντικαθιστώντας στην παραπάνω συνταγή τα κολοκυθάκια με το υλικό που θέλουμε.  Έτσι, μπορούμε κάθε φορά να προσφέρουμε στους πελάτες μας, το αγαπημένο τους συνοδευτικό γλυκό με μια ευχάριστη έκπληξη στη σύνθεση και τη συνταγή του.