Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, ανακατεύουμε και καλύπτουμε με νερό.
Προσθέτουμε αλάτι και σιγοβράζουμε για περίπου 50΄ με κλειστό καπάκι.
Όταν τα λαχανικά έχουν μαλακώσει αρκετά και έχει μείνει το νερό περίπου στη μέση, προσθέτουμε τον άνηθο και 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και την πολτοποιούμε.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο και φρέσκο μαϊντανό.