Cheesecake από τη χώρα των Βάσκων, μια διαφορετική ιδέα για επιδόρπιο
Μερίδες
10
Μερίδες
10
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το τυρί κρέμα και τη κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει το μίγμα αφράτο.
  2. Συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας το κάθε ένα να απορροφηθεί προτού ρίξετε το επόμενο, και στη συνέχεια προσθέτετε τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Σε ένα μπολ, ρίχνετε το αλέυρι και προσθέτετε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο μίγμα.
  4. Αφού αφαιρέσετε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτετε σε αυτόν το μίγμα με το αλεύρι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε ξανά, μέχρι να ενωθούν όλα μαζί τα υλικά και να διαμορφώσουν το τελικό μίγμα του cheesecake.
  5. Σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ, στρώνετε δύο λαδόκολλες σε σχήμα σταυρού, τις οποίες αλείφετε με βούτυρο και ύστερα περιχύνετε με το μίγμα του cheesecake.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, στον αέρα για περίπου 40΄. Στο τέλος, η επιφάνεια του γλυκού θα πρέπει να έχει μαυρίσει.
  7. Βγάζετε το cheesecake από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
  8. Πασπαλίζετε την επιφάνεια του cheesecake με ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια κόβετε τα κομμάτια στον αριθμό των παραγγελιών σας.