Cinnamon rolls με γλυκιά κολοκύθα, ένα διαφορετικό χειμωνιάτικο γλυκό
Μερίδες
10μετρίου μεγέθους ρολάκια
Μερίδες
10μετρίου μεγέθους ρολάκια
Οδηγίες
  1. Ετοιμάζετε τον πουρέ κολοκύθας, βάζοντας την κολοκύθα σε χαμηλή φωτιά για να βράσει. Μόλις στεγνώσει μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως ή αν θέλετε πιο βελούδινη υφή, μπορείτε να τον πολτοποιήσετε ομοιόμορφα στο blender.
  2. Στη συνέχεια, ζεσταίνετε το γάλα και μόλις αποκτήσει χλιαρή θερμοκρασία, διαλύετε μέσα σε αυτό τη μαγιά και τη ζάχαρη και το αφήνετε για 15΄ μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  3. Σε ένα μικρό σκεύος, λιώνετε σιγά σιγά το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.
  4. Στο μίξερ ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι, τα αυγά, το βούτυρο και «ζυμώνετε» για 6 με 7΄ μέχρι να πετύχετε ένα αφράτο, ομοιογενές και μαλακό αποτέλεσμα. Το τοποθετείτε σε βουτυρωμένο σκεύος, το σκεπάζετε και το αφήνετε για λίγα λεπτά να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
  5. Ετοιμάζετε τη γέμιση ανακατεύοντας τον κρύο πουρέ κολοκύθας με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο.
  6. Ανοίγετε τη ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο, διαστάσεων 45×25 εκατοστών και απλώνετε το μίγμα της κολοκύθας, πασπαλίζοντάς το με τη μαύρη ζάχαρη.
  7. Τυλίγετε τη ζύμη σε ρολό και με τη βοήθεια μιας κλωστής ή μαχαιριού την κόβετε σε ρολάκια ύψους 4 με 5 εκατοστά.
  8. Τοποθετήστε τα κομμάτια της ζύμης σε πυρίμαχο σκεύος και αφήστε τα για μισή ώρα περίπου να φουσκώσουν.
  9. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175-180°C, και στη συνέχεια ψήστε τα ρολάκια για περίπου 25 με 30′.
  10. Λίγο πριν ετοιμαστούν, χτυπήστε στο μίξερ τα υλικά του γλάσσου για 4 με 5΄ έως ότου ομογενοποιηθούν.
  11. Μοιράστε τα ρολάκια στα πιάτα τους, περιχύστε τα με το γλάσσο και σερβίρετε τις παραγγελίες σας.