Κόβετε τα μήλα σε μικρούς κύβους με τη φλούδα τους αλλά αφαιρώντας τον πυρήνα και τα κουκούτσια. Τα βάζετε σε ένα μπολ με λίγο νερό και χυμό λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού, έτσι ώστε να λιώσει η ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε τη μαγιονέζα.
Αφού στραγγίσετε τα κομμάτια των μήλων, τα βάζετε στο παραπάνω μίγμα μαζί με τους μίσχους σέλερι και τα σταφύλια. Ανακατεύετε τα υλικά έως ότου καλυφθούν με το μίγμα.
Στη συνέχεια, τοποθετείτε τα καρύδια σε τηγάνι και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ώστε να αντλήσετε τα έλαια των καρπών. Κατόπιν, προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ανακατεύετε για λίγα λεπτά ελαφρά μέχρι να καραμελώσουν.
Για το σερβίρισμα, μπορείτε να επιλέξετε τρυφερά φύλλα φρέσκου μαρουλιού.