Δροσιστικές Μπρουσκέτες με ψητά ντοματίνια, ροδέλες κολοκυθιού και σως βαλσάμικου
Μερίδες
8
μπρουσκέτες
Μερίδες
8
μπρουσκέτες
Συστατικά
Για τις μπρουσκέτες
1
μπαγκέτα πολυτελείας
5
κολοκυθάκια
μετρίου μεγέθους
20
ντοματίνια
3
σκελίδες
σκόρδο
140
gr
κρεμώδες τυρί
(όπως ανθότυρο ή κατίκι ή φυτικής προέλευσης αν πρόκειται για vegan παραγγελία)
50
ml
ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σως βαλσάμικου
20
ml
ξύδι βαλσάμικο
15
gr
μέλι
45
ml
ελαιόλαδο
λίγες σταγόνες
νερού
χλιαρού
Οδηγίες
Κόψτε την μπαγκέτα σε φέτες, πάχους 1 με 2 εκατοστών, ψήστε τες στο grill, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να φρυγανιστούν ομοιόμορφα.
Ψιλοκόψτε το σκόρδο και ανακατέψτε τα σε ένα μπολ μαζί με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και προσθέστε τα και αυτά μέσα στο μπολ.
Ψήστε τα για 1 με 2 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
Κόψτε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες οριζόντια (ροδέλες) και αφήστε τις να βράσουν για πολύ λίγο ώστε να γίνουν πιο τρυφερές.
Φτιάξτε τη χειροποίητη σως χτυπώντας στο μίξερ τα υλικά της μέχρι να δημιουργηθεί ένα σχετικά παχύρευστο και ομοιόμορφο μίγμα.
Αλείψτε γενναιόδωρα με το τυρί κάθε μπρουσκέτα.
Μοιράστε σε κάθε μία τις ροδέλες του κολοκυθιού και από πάνω τους τα ντοματίνια με τα μυρωδικά.
Σερβίρετε την παραγγελία σας είτε με τη σως σε ξεχωριστό μπολ είτε περιχύνοντας τις μπρουσκέτες σας.