Εναλλακτικό brunch: Υγιεινά pancakes με μπρόκολο και σως γιαουρτιού
Μερίδες
10pancakes
Μερίδες
10pancakes
Συστατικά
Για τη σως γιαουρτιού
Οδηγίες
Για τη σως
  1. Ανακατεύετε καλά τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για τα pancakes
  1. Χτυπάτε σε ένα μπλέντερ ή μούλτι το μπρόκολο και το κρεμμυδάκι.
  2. Προσθέτετε το γιαούρτι, το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζετε.
  3. Ρίχνετε και τη φέτα και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα εύπλαστο μίγμα.
  4. Ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι, και ρίχνετε τις ποσότητες του μίγματος για τα pancakes σας (περίπου 1 και μισή κουταλιά της σούπας για το καθένα).
  5. Όταν είναι έτοιμα από τη μία πλευρά, τα γυρίζετε και τα αφήνετε για περίπου 1 λεπτό ακόμα για να ψηθούν.
  6. Σερβίρετε, είτε σε μια πιατέλα – πλατό με τη σως σε μπολ, είτε στα ατομικά πιάτα των παραγγελιών σας (4 με 5 pancakes).
Συνταγή σημειώσεις

Αν σας περισσέψει η ζύμη, μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο σας έως και 3 ημέρες. Για να την αραιώσετε την επόμενη ή την μεθεπόμενη ημέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο γάλα.