Φετουτσίνι με Κοτόπουλο και Σάλτσα λευκού κρασιού
Αν επιθυμείτε ένα εντυπωσιακό πιάτο, τότε το λευκό κρασί, το σκόρδο και τα μανιτάρια συνδυάζονται υπέροχα με τα ζυμαρικά φετουτσίνι και το κοτόπουλο.
Μερίδες
100
Μερίδες
100
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα αλείφουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, προετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.
  2. Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ του φούρνου μας σε δυνατή φωτιά, μέχρι η επιφάνεια του να ροδίσει και να είναι τραγανή, ενώ εσωτερικά να παραμείνει ζουμερό και μαλακό. Η μέθοδος αυτή θα μας πάρει 5-8 λεπτά για κάθε πλευρά του κοτόπουλου. Ύστερα, κόβουμε το κοτόπουλο μας σε χοντρές λωρίδες και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους για περίπου 3-4 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί όλος ο χυμός των μανιταριών, για περίπου 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και το σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Ύστερα προσθέτουμε το θυμάρι, τον ζωμό κοτόπουλου και το κρασί μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  4. Μαγειρεύουμε μέχρι τα υγρά να εξατμιστούν στο ένα τρίτο, για περίπου 10-12 λεπτά. Αν το επιθυμούμε, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά της προτίμησής μας.
  5. Στο μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σπανάκι, το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει και το αφήνουμε στην άκρη.
  6. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας σε άφθονο, βραστό, αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε τα μισά σε μεγάλα μπολ, τα οποία έχουμε πρώτα προθερμάνει. Τοποθετούμε τις λωρίδες κοτόπουλου πάνω στα ζυμαρικά μας και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τη σάλτσα μας με κουτάλι, ώσπου να καλυφθούν πλήρως και τέλος προσθέτουμε το σπανάκι και σερβίρουμε αμέσως.