Υλικά
Συστατικά
10
φιλέτα φρέσκου τόνου
πάχους 2 με 4 εκατοστά (περίπου 2 kg)
4
ώριμα αβοκάντο
500
gr
ντοματίνια
140
ml
ελαιόλαδο
60
ml
χυμός λεμονιού
40
gr
μαϊντανός
φέτες λάιμ
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες
Αλείφετε τα φιλέτα τόνου με το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τα αλατοπιπερώνετε.
Πλένετε τα ντοματίνια και τα κόβετε σε κύβους.
Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα κόβετε σε μικρούς κύβους, πάχους 1 με 2 εκατοστά.
Σε ένα μπολ προσθέτετε τα ντοματίνια, το αβοκάντο, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε ελαφρά.
Ψήνετε σε δυνατή φωτιά σε σχάρα ή γκριλιέρα τα φιλέτα περίπου για 2 με 3 λεπτά.
Κόβετε κάθε φιλέτο στη μέση και ετοιμάζετε τις μερίδες σας συμπληρώνοντας κάθε πιάτο με τη σαλάτα και φέτες λάιμ.