Φιλέτο Ψαριού Ψητό με Βούτυρο και Σκόρδο
Καλοκαίρι με θάλασσα , φρέσκο ψάρι ψητό και παγωμένο λευκό κρασί.
Πρόγραμμα
Κυρίως Πιάτο
Κουζίνα
Ελληνική
Μερίδες
100
Μερίδες
100
Συστατικά
14
κιλά
φιλέτο γλώσσας
ή 70 φιλέτα βάρους περίπου 200 γραμμάρια το καθένα
0.5
φλυτζάνια
χυμό λεμονιού
3
φλυτζάνια
βούτυρο μαργαρίνη
λιωμένο
1
κουτάλι της σούπας
αλάτι
3
κουτάλια της σούπας
σκόρδο
σε σκόνη
0.25
φλυτζάνι
φρέσκος μαϊντανός
ψιλοκομμένος
Αντικολλητικό Σπρέι Μαγειρικής
Οδηγίες
Ξεχωρίζουμε τα φιλέτα μας και ψεκάζουμε το ταψί μας με το αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής. Έπειτα, απλώνουμε τα φιλέτα μας στο ταψί.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού, το βούτυρο, το σκόρδο και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας.
Περιχύνουμε τα ψάρια με το μείγμα μας σε ποσότητα ¾ του φλυτζανιού για κάθε ταψί.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου για 7 λεπτά ή σε υψηλότερη θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν καλά τα φιλέτα μας.
Διατηρούμε τα φιλέτα μας ζεστά στους 60 βαθμούς κελσίου μέχρι να σερβίρουμε. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με μαϊντανό.