Γαλλική κρεμμυδόπιτα, ιδανική για το πασχαλινό αλλά και το ανοιξιάτικο μενού σας
Μερίδες
10
Μερίδες
10
Συστατικά
Για τη ζύμη
300
gr
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170
gr
βούτυρο
1
Αυγό
αλάτι
Για τη γέμιση
200
gr
μπέικον
κομμένο σε μικρούς κύβους
300
gr
κρεμμύδια λευκά
ή κόκκινα για πιο έντονη απόδοση, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
200
ml
κρέμα γάλακτος
50
ml
γάλα
200
gr
mixed τυριών
3
αυγά
Αλάτι & πιπέρι
20
gr
μαϊντανό
Οδηγίες
Με τις άκρες των δαχτύλων τρίβετε το βούτυρο στο αλεύρι και μετά προσθέτετε το αυγό και ζυμώνετε.
Κάνετε μια μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και την τοποθετείτε για 30΄ στο ψυγείο.
Στη συνέχεια, την ανοίγετε με ένα πλάστη και τη βάζετε σε ταρτιέρα 24 εκ.
Την ψήνετε, για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδοκοκκινίσει και την αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το μπέικον και το κρεμμύδι, χωρίς λάδι, αφού το μπέικον από μόνο του είναι αρκετά λιπαρό.
Ρίχνετε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα τριμμένα τυριά, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο, και ανακατεύετε.
Απλώνετε στην προψημένη ζύμη το μπέικον και από πάνω προσθέτετε το μείγμα των αυγών, με τη κρέμα γάλακτος και τα τυριά.
Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 40΄, μέχρι να ψηθεί η γέμιση και να χρυσίσει η επιφάνεια.
Στη συνέχεια, τη βγάζετε από τον φούρνο και την αφήνετε για 5-10΄ να «ξεκουραστεί» πριν τη σερβίρετε στην πιατέλα της παραγγελίας σας.