Γαρίδες με πορτοκάλι, μια απολαυστική «διασκευή» ενός από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά για το μεζεδοπωλείο σας
Μερίδες
5
πιάτα
Μερίδες
5
πιάτα
Συστατικά
600
gr
γαρίδες μετρίου μεγέθους
καθαρισμένες
80
ml
ελαιόλαδο
3
κρεμμυδάκια φρέσκα
ψιλοκομμένα
10
gr
σκόρδο
σε σκόνη
40
gr
μαϊντανό
ψιλοκομμένο
250
ml
φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
10
gr
πάπρικα καπνιστή
80
ml
κρασί λευκό
Αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες
Σε τηγάνι, σοτάρετε στο λάδι το κρεμμυδάκι και προσθέτετε τις γαρίδες, την πάπρικα, το σκόρδο, τον μισό μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.
Αφήνετε τα υλικά να τηγανιστούν, ανακατεύοντας ελαφρά, για 3 με 4΄, έως ότου οι γαρίδες αποκτήσουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.
Προσθέτετε το κρασί και τον χυμό του πορτοκαλιού και μαγειρεύετε για 10’ περίπου, έως ότου απορροφηθούν τα υγρά του φαγητού.
Μοιράζετε στα πιάτα των παραγγελιών σας και αφού τα γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, σερβίρετε τους πελάτες σας.