Γαρίδες τυλιγμένες σε λωρίδες από πατάτες, με γλυκιά σως τσίλι
Μερίδες
8άτομα
Μερίδες
8άτομα
Συστατικά
Για τη γλυκιά τσίλι σως
Οδηγίες
  1. Ξεπαγώστε τις γαρίδες και ξεπλύνετε τις καλά, και αφήστε τις για λίγα λεπτά σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα υγρά τους.
  2. Μαρινάρετε τις γαρίδες με τον ζωμό λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι αφήνοντάς τις για 5 λεπτά στο μίγμα για να «ποτίσουν».
  3. Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες, με το ειδικό εργαλείο.
  4. Στη συνέχεια βάλτε τις φλοίδες-λωρίδες πατάτες σε νερό και αφήστε για 2 με 3 λεπτά να απολέσουν τη μεγαλύτερη ποσότητα του αμύλου τους.
  5. Τυλίξτε κάθε γαρίδα με τις λωρίδες της πατάτας αφήνοντας εκτός την ουρά της.
  6. Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ηλιέλαιο με το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις γαρίδες, με προσοχή φροντίζοντας η ποσότητα γαρίδων που βάζετε κάθε φορά να καλύπτεται σχεδόν από το λάδι ώστε να γίνουν τραγανές και καλοψημένες.
  7. Τις αφήνετε για 6 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια τις βγάζετε, τις αφήνετε για λίγο σε λαδόκολλα για να απορροφηθεί το λάδι και τις μοιράζετε στα πιάτα της παραγγελίας σας.
Για την ετοιμασία της σως,
  1. Αδειάζετε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι, το νερό, κρασί, την πιπεριά, το σκόρδο, το μπούκοβο, και αφού το αλατίσετε ελαφρά, βράζετε το μίγμα για 10 με 15 λεπτά.
  2. Μόλις ετοιμαστεί, μεταφέρετε 3 με 4 κουταλιές της σούπας σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  3. Το αδειάζετε στην υπόλοιπη σως στο κατσαρολάκι σας και το ανακατεύετε μακριά από τη φωτιά μέχρι να πήξει. Μπορείτε επίσης, να το αφήσετε για λίγα λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει και να γίνει ακόμα πιο παχύρευστο.
  4. Στη συνέχεια το μοιράζετε σε μικρά κουπάκια ως ντιπ για τα πιάτα των παραγγελιών σας
Συνταγή σημειώσεις

Tip: Για γαρνίρισμα των γαρίδων μπορείτε να επιλέξετε αρωματικά φυτά όπως δυόσμο, ή μία φέτα λεμόνι.