Γαύρος μαρινάτος
Ένας παραδοσιακός μεζές με έντονη γεύση και άρωμα που αγαπούν οι πελάτες σας. Σερβίρετέ τον με φρυγανισμένο ψωμί και σας εγγυόμαστε ότι θα γίνει ανάρπαστος!
Κουζίνα
Ελληνική
Μερίδες
100
Μερίδες
100
Συστατικά
10
kgr
Γαύρο
3
kgr
αλάτι
χοντρό
2
lt
Μηλόξυδο
2
Σκόρδα
Τις σκελίδες
20
Λεμόνια
Το χυμό τους
20
κούπες
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
5
lt
ελαιόλαδο
Οδηγίες
Κάνουμε μια τομή κατά μήκος της κοιλιάς του κάθε ψαριού με ένα μικρό μαχαίρι και αφαιρούμε τα εντόσθια και το κεφάλι του.
Αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο προσέχοντας να μην κόψουμε την ουρά του ψαριού.
Πλένουμε τα ψάρια μας με νερό.
Σε ένα ταψί, τοποθετούμε εναλλάξ στρώσεις χονδρού αλατιού και γαύρου και αφήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαριναριστεί ο γαύρος.
Ξεπλένουμε τον γαύρο μας και αφαιρούμε την υγρασία του με τη βοήθεια απορροφητικού χαρτιού.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μηλόξυδο, με το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Τοποθετούμε τον γαύρο σε μεγάλα μπολ και περιχύνουμε με το μείγμα.
Τα αφήνουμε τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο για να ενωθούν οι γεύσεις και ο γαύρος μας, είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο ελαιόλαδο.