Γεμιστές ντομάτες με ρύζι και μυρωδικά στο φούρνο
Ένα νόστιμο, καλοκαιρινό πιάτο γεμάτο αρώματα που θα γίνει ανάρπαστο!
Μερίδες
100
Μερίδες
100
Οδηγίες
  1. Λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ºC.
  2. Κόβουμε μια λεπτή φέτα από το πάνω μέρος κάθε ντομάτας και την κρατάμε. Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα από το εσωτερικό και την ψιλοκόβουμε.
  3. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3΄.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1΄.
  5. Έπειτα, προσθέτουμε τις μισές σάρκες από τις ντομάτες, τη ρίγανη, το κουκουνάρι και το ρύζι και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για περίπου 5΄ μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά. Αν το μίγμα μας φαίνεται πολύ στεγνό, προσθέτουμε νερό.
  6. Βγάζουμε το μίγμα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα cranberries και ανακατεύουμε.
  7. Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μίγμα με το ρύζι και τις τοποθετούμε στο έτοιμο ταψί.
  8. Σε ένα μίξερ, τοποθετούμε τις υπόλοιπες σάρκες από τις ντομάτες, λίγο νερό, τα φύλλα από το βασιλικό, αλάτι και μαύρο πιπέρι και χτυπάμε μέχρι η σάλτσα να γίνει λεία.
  9. Περιχύνουμε το ταψί με τις ντομάτες με τη σάλτσα και ψήνουμε στο φούρνο για 25΄.