Γλυκό παρφέ με λεμόνι και μύρτιλα
Μερίδες
2
Μερίδες
2
Συστατικά
Για την κρέμα λεμόνι
Οδηγίες
  1. Για την κρέμα λεμόνι: Σε έναν μεσαίου μεγέθους κατσαρολάκι, χτυπήστε μαζί τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  2. Τοποθετήστε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε το μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι.
  3. Συνεχίστε το μαγείρεμα του μίγματος λεμονιού μέχρι να πήξει και να φτάσει σε κρεμώδη υφή. Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου 5-8 λεπτά.
  4. Αφού το μίγμα πήξει, αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
  5. Προσθέστε τους κύβους βουτύρου στο μείγμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι το βούτυρο να λιώσει πλήρως και να ενσωματωθεί.
  6. Σουρώστε την κρέμα λεμόνι για να επιτύχετε μια λεία υφή.
  7. Αφήστε την κρέμα λεμόνι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια μεταφέρετε το σε ένα αεροστεγές δοχείο ή βαζάκι.
  8. Τοποθετήστε τη κρέμα λεμόνι στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να παγώσει και να πήξει πριν το χρησιμοποιήσετε.
  9. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ρικότα, το μασκαρπόνε, τον φρέσκο χυμό λεμονιού και την άχνη ζάχαρη.
  10. Χτυπήστε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα.
  11. Τοποθετήστε μια στρώση από την κρέμα τυριών, προσθέστε μια στρώση κρέμα λεμόνι σε ένα ψηλό ποτήρι και προσθέστε μια ακόμα στρώση τυριών.
  12. Γαρνίρετε με τα φρέσκα μύρτιλα.