Γλυκό κουταλιού σταφύλι
Τώρα που είναι η εποχή του, το γλυκό κουταλιού σταφύλι είναι η τέλεια συνταγή, για να συνοδεύσετε εδέσματα όπως κέικ ή γιαούρτι, που θα ενθουσιάσουν τους πελάτες σας!
Μερίδες
100
Μερίδες
100
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Πλένουμε τα σταφύλια πολύ καλά και τα στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι.
  2. Σε μια κατσαρόλα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε τα σταφύλια για περίπου 6 – 7΄.
  3. Προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε, σε χαμηλή φωτιά, για 25-30΄ μέχρι να “δέσει”. Όταν χρειάζεται, αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια της κατσαρόλας με μια κουτάλα.
  4. Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, προσθέτουμε το χυμό από λεμόνι και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε στη φωτιά για 1΄ ακόμα.
  5. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και μπορούμε να σερβίρουμε.