Χαλβάς Σιμιγδάλι
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι μια παραδοσιακή ελληνική λιχουδιά που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς, ενώ η συνταγή του είναι εύκολη και γρήγορη!
Μερίδες
100
Μερίδες
100
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Για το σιρόπι:
    – Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τις φλούδες από τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, το νερό, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
    – Μόλις το μείγμα μας πάρει την πρώτη βράση, συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5΄
    – Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με χοντρή βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην καεί.
  3. Προσθέτουμε το ψιλό και το χονδρό σιμιγδάλι και καβουρδίζουμε μέχρι να ροδίσει για περίπου 6-8΄, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  4. Προσθέτουμε την σκόνη κανέλας και τις σταφίδες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  5. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με προσοχή, προσθέτουμε το σιρόπι.
  6. Έπειτα, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  7. Αφαιρούμε από το μείγμα μας το ξυλάκι κανέλας και τις φλούδες από πορτοκάλι και λεμόνι.
  8. Όσο ο χαλβάς μας είναι ακόμη ζεστός, τον αδειάζουμε σε ατομικές φόρμες και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30΄.
  9. Για να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε τη κάθε φόρμα σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με κανέλα, καρύδια και σταφίδες.