Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια για όσους νηστεύουν και τους πιστούς της μεσογειακής κουζίνας
Μερίδες
4
Μερίδες
4
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Τοποθετείτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε τα 120ml από το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το καρότο και σοτάρετε για 2-3’
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε τα μανιτάρια για 2 λεπτά, και τα πλοκάμια και τα κεφάλια από τα καλαμάρια, αφού τα έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια, για περίπου άλλα 2 λεπτά.
  3. Προσθέτετε την ντομάτα και αφήνετε τα υλικά σας να σιγοβράσουν για 5’.
  4. Ρίχνετε στο μίγμα το ρύζι, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, το αλατοπίπερο και σιγοβράζετε για 5 – 6’.
  5. Μόλις μαλακώσει το ρύζι, προσθέτετε το κουκουνάρι και ανακατεύετε. Αποσύρετε το μίγμα σας από τη φωτιά και το αφήνετε να απορροφήσει τα υγρά του.
  6. Προθερμένετε το φούρνο στους 200ο C, γεμίζετε τα καλαμάρια κλείνοντας τις άκρες τους με οδοντογλυφίδες. Τα τοποθετείτε στο ταψί, προσθέτοντας τη γέμιση που περίσσεψε ανάμεσα στα καλαμάρια.
  7. Περιχύνετε με το νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τα αφήνετε να ψηθούν για 10-15’.
  8. Σερβίρετε τα καλαμαράκια, γαρνίροντάς τα με φύλλα μαϊντανού και σπόρους σησαμιού. Μόλις ετοιμαστούν τα σερβίρετε στα πιάτα ή την πιατέλα της παραγγελίας σας, φροντίζοντας να είναι ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.