Καλαμάρι σε σάλτσα ντομάτας
Το καλαμάρι συνδυάζεται εξαιρετικά με σάλτσα ντομάτας και κόκκινο κρασί, σε μια απλή και εύκολη συνταγή, που θα λατρέψετε!
Πρόγραμμα
Κυρίως Πιάτο
Μερίδες
100
Μερίδες
100
Συστατικά
34
kgr
κατεψυγμένο καλαμάρι
3
lt
ελαιόλαδο
30
σκελίδες σκόρδου
ψιλοκομμένες
12
lt
σάλτσα ντομάτας
750
ml
κόκκινο κρασί
35
gr
κόκκινο πιπέρι
γλυκό
αλάτι
Οδηγίες
Τοποθετούμε τα καλαμάρια μας σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15’ (χωρίς να προσθέσουμε νερό).
Τα αφαιρούμε, τα στραγγίζουμε καλά και κρατάμε λίγο από το ζωμό τους.
Ξαναβάζουμε τα καλαμάρια μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο, το πιπέρι, τη σάλτσα ντομάτας και το αλάτι και μαγειρεύουμε για 5’.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό και καλύπτουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 25’ σε χαμηλή θερμοκρασία, για να μην σκληρύνει το καλαμάρι μας.
Τελευταίο, προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για άλλα 5’.
Σερβίρεται σκέτο, αλλά και με ότι συνοδευτικό θέλετε.