Καλαμάρι σε σάλτσα ντομάτας
Το καλαμάρι συνδυάζεται εξαιρετικά με σάλτσα ντομάτας και κόκκινο κρασί, σε μια απλή και εύκολη συνταγή, που θα λατρέψετε!
Μερίδες
100
Μερίδες
100
Οδηγίες
  1. Τοποθετούμε τα καλαμάρια μας σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15’ (χωρίς να προσθέσουμε νερό).
  2. Τα αφαιρούμε, τα στραγγίζουμε καλά και κρατάμε λίγο από το ζωμό τους.
  3. Ξαναβάζουμε τα καλαμάρια μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο, το πιπέρι, τη σάλτσα ντομάτας και το αλάτι και μαγειρεύουμε για 5’.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό και καλύπτουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 25’ σε χαμηλή θερμοκρασία, για να μην σκληρύνει το καλαμάρι μας.
  5. Τελευταίο, προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για άλλα 5’.
  6. Σερβίρεται σκέτο, αλλά και με ότι συνοδευτικό θέλετε.