Καλοκαιρινή Σαλάτα του Σεφ
Εάν αναζητάτε μια σαλάτα που είναι δροσιστική και χορταστική ταυτόχρονα, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την κλασική, αγαπημένη σαλάτα του σεφ.
Πρόγραμμα
Σαλάτα
Μερίδες
100
Μερίδες
100
Συστατικά
Συστατικά τη Σαλάτα
3.5
γραμμάρια
φύλλα κεφαλής μαρουλιού
κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
6.5
φλυτζάνια
φρέσκο πράσινο λάχανο
ψιλοκομμένο
8
φλυτζάνια
πράσινες πιπεριές
ψιλοκομμένες
7.75
φλυτζάνια
φρέσκο σέλινο
αποφλοιωμένο και κομμένο σε φέτες
6.25
φλυτζάνια
φρέσκα αγγούρια
αποφλοιωμένα και κομμένα σε φέτες
900
γραμμάρια
γαλοπούλα σε φέτες
κομμένη σε λωρίδες
900
γραμμάρια
ελβετικό τυρί κομμένο σε λωρίδες
900
γραμμάρια
ζαμπόν σε φέτες
κομμένο σε λωρίδες
25
βραστά αυγά
βραστά αυγά
κομμένα σε 8 φέτες
3.7
γραμμάρια
φρέσκιες ντομάτες
κομμένες σε 8 φέτες
Συστατικά για το Thousand Island Dressing
1
φλυτζάνι
βραστά αυγά
ψιλοκομμένα
1
κουτάλι
της σούπας κρεμμύδι
τριμμένο
0.5
φλυτζάνι κόκκινες
γλυκιές πιπεριές πιμιέντο
ψιλοκομμένες
1.25
φλυτζάνι
σάλτσα ντομάτας (κέτσαπ)
5
φλυτζάνια
μαγιονέζα
0.25
κουταλάκι
του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
Πλένουμε το μαρούλι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Πλένουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας. Αναμειγνύουμε το μαρούλι με το λάχανο, τις πιπεριές, το σέλινο και τα αγγούρια και ανακατεύουμε ελαφρά.
Κόβουμε τη γαλοπούλα, το ζαμπόν και το τυρί σε λωρίδες και τις ντομάτες και τα αυγά σε φέτες.
Σε μπολ για σαλάτα τοποθετούμε ένα φλυτζάνι από τα λαχανικά μας, 2 λωρίδες ζαμπόν και γαλοπούλα, 4 λωρίδες τυρί, 2 φέτες αυγό και 2 φέτες ντομάτα.