Καλοκαιρινή τάρτα με ντοματίνια, σπανάκι και ελληνικά τυριά
Μερίδες
1τάρτα (4 μεγάλες μερίδες)
Μερίδες
1τάρτα (4 μεγάλες μερίδες)
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  2. Απλώνετε τη ζύμη σε ταρτιέρα καλύπτοντας με προσοχή τη βάση και τα τοιχώματά της. Κόβετε ό,τι περισσεύει από τριγύρω.
  3. Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν πλήρως όλα τα υγρά.
  5. Κατεβάζετε απ’ τη φωτιά, προσθέτετε στο μείγμα τα τυριά και ανακατεύετε καλά.
  6. Απλώνετε το μείγμα πάνω από την ζύμη σας και το μοιράζετε ομοιόμορφα.
  7. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε τη γέμιση κουνώντας ελαφριά το σκεύος να πάει παντού.
  8. Στη συνέχεια πιέζετε απαλά τα ολόκληρα ντοματίνια μέσα στη γέμιση.
  9. Ψήνετε την τάρτα για 30 – 35΄ ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να σφίξει η γέμιση. Εάν η επιφάνεια της τάρτα σας σκουραίνει γρήγορα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
  10. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 10΄.
  11. Σερβίρετε την τάρτα σας χλιαρή ή και κρύα.