Καραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια: μια διαφορετική πρόταση για το μενού της Τσικνοπέμπτης
Μερίδες
4
Μερίδες
4
Συστατικά
1
kgr
χοιρινά παϊδάκια
1
κρεμμύδι
2
σκελίδες σκόρδο
30
ml
ελαιόλαδο
5
gr
Μπούκοβο
(προαιρετικά)
20
gr
μαραθόσπορο
100
gr
μέλι
600
gr
κέτσαπ
10
ml
σάλτσα σόγιας
σκούρα
Αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 ̊C, ενώ παράλληλα χοντροκόβετε το κρεμμύδι και λιώνετε (ή ψιλοκόβετε) το σκόρδο.
Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρετε για 4 με 5΄.
Στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για ένα λεπτό ακόμα.
Στο μίγμα προσθέτετε το μπούκοβο, τον μαραθόσπορο και το μέλι και ανακατεύετε.
Προσθέτετε την κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας και αφήνετε να βράσει για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχυρευστη σάλτσα.
Περιχύνετε σε ταψί τα παιδάκια σας με τη σάλτσα και ψήνετε στο φούρνο για 2 περίπου ώρες, με καλυμμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Στη συνέχεια, το αφαιρείτε, ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180ο C και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 με 45΄.
Σερβίρετε με ψητές πατάτες, λαχανικά ή άλλο συνοδευτικό της επιλογής σας.