Καυτερές μπουκιές κουνουπιδιού με σως μαγιονέζας
Μερίδες
10Κομμάτια
Μερίδες
10Κομμάτια
Συστατικά
Για τις μπουκιές κουνουπιδιού
Για τη σως μαγιονέζας
Οδηγίες
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C . Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψεκάστε τα μπουκετάκια με σπρέι λαδιού ή ραντίστε τα με λίγο λάδι.
  2. Τοποθετήστε τα σε ένα πολύ μεγάλο και ανακατέψτε με το αλεύρι και τη σκόνη σκόρδου μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
  3. Σε ένα μπόλ προσθέστε το γάλα αμυγδάλου και σε ένα άλλο τη τριμμένη φρυγανιά. Βουτήξτε ένα – ένα τα μπουκετάκια κουνουπιδιού μέσα στο γάλα και ύστερα στη φρυγανιά.
  4. Απλώστε μια στρώση από τα μπουκετάκια σε ένα ταψί και ψήστε στην κεντρική σχάρα για 25 λεπτά.
  5. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λάδι με τη καυτερή σάλτσα (γιατί το λίπος βοηθά τη σάλτσα να κολλήσει στο κουνουπίδι) μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Απομακρύνετε το κουνουπίδι από το φούρνο και βουτήξτε το στη σάλτσα.
  7. Ψήστε άλλα 15 λεπτά.
  8. Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε τη μαγιονέζα και τις μουστάρδες. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα.
  9. Σερβίρετε τη σως με τις μπουκίτσες από κουνουπίδι σε ένα μεγάλο πιάτο γαρνίροντας με λίγο μαϊντανό.