Κεφτεδάκια με τριμμένη πατάτα και δροσιστική σως γιαουρτιού
Μερίδες
10
Μερίδες
10
Συστατικά
Για τους κεφτέδες
Για τη σως γιαουρτιού
Οδηγίες
  1. Αφού αναμείξετε τα σχετικά υλικά και ετοιμάσετε το μίγμα για να πλάσετε τα κεφτεδάκια, το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να «σφίξει».
  2. Ετοιμάζετε τη σως, στο μεταξύ διάστημα, αναμειγνύοντας με σύρμα τα υλικά σε μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, την βάζετε στο ψυγείο για να δέσει και να είναι δροσιστική όταν τη σερβίρετε.
  3. Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια και ετοιμάζετε τα πιάτα για την παραγγελίας σας.
Συνταγή σημειώσεις

Τip για το τηγάνισμα: Πλάθουμε τα κεφτεδάκια ώστε να έχουν βάρος περίπου 50 gr το καθένα, ενώ στο σκεύος που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε, βαθύ τηγάνι, φριτέζα ή κατσαρόλα, φροντίζουμε να καλύψουμε με λάδι το 1/3 του. Τα κεφτεδάκια τα αφήνουμε, σε δυνατή φωτιά, να ροδίσουν από κάθε τους πλευρά, τηγανίζοντας τα για περίπου 3 με 5 λεπτά συνολικά.