Κορμός σοκολάτας
Ένας λαχταριστός κορμός, με σοκολάτα και μπισκότα, είναι ότι πρέπει για το γιορτινό τραπέζι μας! Υλικά για 10 κορμούς. Ο κάθε κορμός είναι για 10 άτομα.
Μερίδες
10κορμούς ( Ο κάθε κορμός είναι για 10 άτομα )
Μερίδες
10κορμούς ( Ο κάθε κορμός είναι για 10 άτομα )
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Σπάμε τη σοκολάτα – κουβερτούρα σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε με μια πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 2΄.
  2. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, για περίπου 20΄.
  3. Για να καραμελώσουμε τα φουντούκια, προσθέτουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι, σε μικρές δόσεις και περιμένουμε μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε ώστε να πάει η ζάχαρη παντού. Τέλος, ρίχνουμε τα φουντούκια σε ένα αντικολλητικό ταψί και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν καλά.
  4. Στο μεταξύ, σπάμε τα μπισκότα στη μέση.
  5. Σε ένα μίξερ, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το βούτυρο και χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τη σοκολάτα, τα μπισκότα και τέλος το κονιάκ.
  6. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε ελαφρώς τα καραμελωμένα φουντούκια (με προσοχή μην διαλυθούν τελείως) και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας.
  7. Απλώνουμε το τελικό μείγμα κατά μήκος μιας λαδόκολλας και τυλίγουμε ώστε να σχηματίσουμε έναν κορμό. Τέλος, τυλίγουμε και τις άκρες της λαδόκολλας σε σχήμα καραμέλας.
  8. Τυλίγουμε τον κορμό με μία μεμβράνη και τον βάζουμε στην κατάψυξη, για τουλάχιστον 2 ώρες.
  9. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.