Κορμός σοκολάτας με χουρμάδες, μια γλυκιά και ελαφριά πρόταση
Μερίδες
1
κορμός
Μερίδες
1
κορμός
Συστατικά
400
gr
χουρμάδες
χωρίς κουκούτσι
100
gr
βρώμη
200
gr
φουντούκια
35
ml
καρύδα
25
gr
κακάο
40
ml
σιρόπι σφενδάμου
Άχνη ζάχαρη
για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Χτυπήστε στο blender τους χουρμάδες, τη βρώμη, το κακάο, το λάδι καρύδας και το σιρόπι, για 3’ με 4΄, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία, μαλακή ζύμη.
Προσθέτετε τα φουντούκια και συνεχίζετε για 1 περίπου λεπτό.
Μεταφέρετε το μείγμα σε λαδόκολλα.
Πλάθετε τον κορμό με τα χέρια σας και τον τυλίγετε με τη λαδόκολλα.
Στη συνέχεια την αφήνετε στο ψυγείο για να σφίξει για 1 με 2 ώρες.
Κόβετε τον κορμό σε φέτες και σερβίρετε.