Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού και θυμάρι
Μερίδες
10
Μερίδες
10
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ τοποθετείτε το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, λίγο από το φρέσκο θυμάρι, 100 ml ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο. Τα ανακατεύετε και δημιουργείτε ένα σχετικά παχύρευστο μίγμα.
  2. Αλείφετε με το μίγμα τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές και μετά τα αλατοπιπερώνετε.
  3. Σε προθερμασμένο φούρνο σε θερμοκρασία 200 βαθμών ψήνετε τα φιλέτα κοτόπουλο για 30-35 λεπτά σε ταψί με σχάρα μέχρι να δημιουργηθεί μια κρούστα εξωτερικά.
  4. Βγάζετε τα φιλέτα από το φούρνο, τα τοποθετείτε σε καθαρό ταψί ή πιατέλα και συνεχίζετε με την προετοιμασία της σάλτσας γιαουρτιού.
  5. Λιώνετε το σκόρδο και το ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ με τον χυμό του λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το γιαούρτι, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.