Λαχταριστή Paella με θαλασσινά
Μερίδες
10
Μερίδες
10
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Βάζετε σε ένα μεγάλο ποτήρι, για ένα τέταρτο, το κρασί με τον κρόκο ώστε να αναμειχθούν οι αρωματικές τους ιδιότητες.
  2. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  3. Προσθέτετε κατά σειρά τις πιπεριές, το φινόκιο και τα ανάμεικτα λαχανικά.
  4. Μόλις πάρουν χρώμα τα λαχανικά, προσθέτετε τις ροδέλες των καλαμαριών και το ρύζι.
  5. Τα ανακατεύετε καλά για να σιγοψήνονται, και μετά από 5’ σβήνετε με το μείγμα κρασιού με τον κρόκο.
  6. Τα αφήνετε να βράσουν και μετά από 3 με 4’ , μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι που θέλετε και νερό περίπου να καλύπτει τα υλικά μέχρι την μέση τους.
  7. Μετά από 7-8΄ρίχνετε στο τηγάνι τα υπόλοιπα θαλασσινά και τα αφήνετε να βράσουν με τα υπόλοιπα υλικά για 10΄ περίπου.
  8. Σερβίρετε, γαρνίροντας τα πιάτα της παραγγελίας σας με τα φύλλα του μαϊντανού και ευχόμενοι στους πελάτες σας «Καλή όρεξη», λέγοντας στα ισπανικά «Buen Apetito» ή «On Egin» στη γλώσσα των Βάσκων!