Λαζάνια με πικάντικο κοτόπουλο ελιές και φέτα, για «σπιτική» φιλοξενία κάθε σας πελάτη
Μερίδες
4
Μερίδες
4
Συστατικά
500
gr
λαζάνια
300
gr
κοτόπουλο
ψημένο, ξεψαχνισμένο
3
πολύχρωμες πιπεριές
1
κρεμμύδι
2-3
σκελίδες σκόρδο
100
ml
κρασί
50
ml
ελαιόλαδο
400
gr
ντομάτες
ψιλοκομμένες
150
ml
ντοματοχυμό
10
gr
Μπούκοβο
8
gr
ρίγανη
8
gr
θυμάρι
8
gr
πάπρικα
καπνιστή
8
gr
ζάχαρη
200
gr
φέτα
200
gr
μοτσαρέλα
τριμμένη
100
gr
ελιές
πράσινες και μαύρες ψιλοκομμένες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
Οδηγίες
Ρίχνετε τα λαζάνια σε νερό που βράζει για 1-2΄, ανακατεύοντας τακτικά, έτσι ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Τα αφαιρείτε και τους ρίχνετε αμέσως μπόλικο, κρύο νερό και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρετε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
Ρίχνετε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και σβήνετε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, τον ντοματοχυμό και προσθέτετε επιπλέον ελαιόλαδο.
Μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και τέλος βάζετε τις ελιές και τη φέτα και το αποσύρετε.
Σε ένα ταψί, βάζετε λίγη από τη σάλτσα, πασπαλίζετε με λίγη μοτσαρέλα και βάζετε μία στρώση λαζάνια.
Ξαναβάζετε σάλτσα και το ⅓ του κοτόπουλου.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.
Στην κορυφή, τοποθετείτε άλλη μία στρώση λαζάνια, την υπόλοιπη σάλτσα και τη μοτσαρέλα.
Ψήνετε τα λαζάνια για 30 – 40΄ μέχρις ότου δημιουργηθεί κρούστα και τα σερβίρετε ζεστά.