«Λιγκουίνι» κολοκυθιού με σπανάκι και πέστο: Μια Vegan πρόταση για το μενού σας
Μερίδες
4
Μερίδες
4
Συστατικά
Για το πέστο βασιλικού
Για τα «λιγκουίνι» κολοκυθιών
Οδηγίες
Για το πέστο:
  1. Χτυπάτε στο μπλέντερ τον μαϊντανό, τον βασιλικό και το σκόρδο, μέχρι να κοπούν καλά.
  2. Προσθέτετε τα κουκουνάρια, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη υφή.
Για τα «λιγκουίνι»:
  1. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε μικρά, λεπτά κορδόνια με τον κόφτη λαχανικών ή το ειδικό slicer και τα ρίχνετε σε σαλατιέρα, μαζί με τα φύλλα από το σπανάκι.
  2. Προσθέτετε το πέστο και ανακατεύετε.
  3. Σερβίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού στην κορυφή του πιάτου.
Συνταγή σημειώσεις

Εναλλακτικά, μπορείτε:
1. Να ζεστάνετε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και να ρίξετε σε δύο δόσεις το λιγκουίνι κολοκυθιού, το σπανάκι, 50-60 ml νερό.
2. Tα αφήνετε να «αχνίσουν» για 3 -5΄, ώστε να μαραθούν ελαφρά.
3. Τα αποσύρετε και τα στραγγίζετε καλά, ρίχνετε το πέστο, ανακατεύετε και σερβίρετε.