Μαγειρίτσα
Σερβίρετε στους πελάτες σας αυτή τη λαχταριστή, παραδοσιακή μαγειρίτσα, ακολουθώντας την παρακάτω πολύ απλή συνταγή!
Μερίδες
100
Μερίδες
100
Οδηγίες
  1. Πλένουμε πολύ καλά τις συκωταριές.
  2. Σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού και βράζουμε τις συκωταριές για 10’, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
  3. Μόλις οι συκωταριές μας είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια για 2-3’, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 1’.
  5. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε και την κομμένη συκωταριά και σοτάρουμε για άλλα 10’.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό και τους κύβους λαχανικών. Βράζουμε για περίπου 30’.
  7. Τελευταία προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τον άνηθο, τα μαρούλια και το ρύζι.
  8. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για άλλα περίπου 20’ μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο.
  9. Για το αυγολέμονο: με σύρμα χειρός χτυπάμε τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια και προσθέτουμε το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά με μία κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα για να ζεσταθεί ελαφρώς και τέλος, το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.
  10. Ανακατεύουμε καλά και η μαγειρίτσα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Συνταγή σημειώσεις

Καλή Ανάσταση!