Παγκόσμια ημέρα Vegan: Μια χορτοφαγική εκδοχή του αγαπημένου Μουσακά για το μενού σας
Μερίδες
6
Μερίδες
6
Συστατικά
Για τα λαχανικά:
Οδηγίες
  1. Απλώνετε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε δύο ταψιά με λαδόκολλα και αφού αλατίσετε, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στους 200°C μέχρι μαλακώσουν.
  2. Σε ένα μπολ κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα αλατοπιπερώνετε.
  3. Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ύστερα ρίχνετε το ελαιόλαδο. Συνεχίζετε προσθέτοντας το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.Συνεχίζετε για περίπου 5΄.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτετε το γάλα σόγιας στο μίγμα (κατά προτίμηση το γάλα σόγιας να είναι χλιαρό) και ανακατεύετε με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε ελαφρώς.
  5. Σε ένα ταψί απλώνετε μια στρώση με πατάτες και από πάνω μια στρώση με μελιτζάνες. Τοποθετείτε κατά τόπους τα κομμένα ντοματίνια και περιχύνετε τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με τριμμένο φυτικό τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ και να λιώσει το φυτικό τυρί.
  6. Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο και αφού κρυώσει, γαρνίρετε με φύλλα δάφνης και δεντρολίβανου και σερβίρετε τις παραγγελίες σας. Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο και αφού κρυώσει, γαρνίρετε με φύλλα δάφνης και δεντρολίβανου και σερβίρετε τις παραγγελίες σας. Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο και αφού κρυώσει, γαρνίρετε με φύλλα δάφνης και δεντρολίβανου και σερβίρετε τις παραγγελίες σας.