Μηλόπιτα
Η παραδοσιακή μηλόπιτα διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στα αγαπημένα επιδόρπια για την περίοδο των διακοπών.
Μερίδες
100
Μερίδες
100
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Για καθεμία από τις 13 έτοιμες ζύμες μας, ψεκάζουμε ένα γυάλινο ταψί 20 εκατοστών με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος και απλώνουμε τη ζύμη.
  2. Αναμειγνύουμε ελαφρώς τα μήλα μας με τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός της ζαχαρίνης.
  3. Τοποθετούμε το μείγμα μας πάνω από τη ζύμη και σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο.
  4. Βάζουμε το ταψί μας στο κάτω ράφι του φούρνου, τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 220 βαθμούς κελσίου.
  5. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά έως ότου μαλακώσουν τα μήλα μας και ροδίσει ελαφρώς η κρούστα.
  6. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της μηλόπιτάς μας με τη ζαχαρίνη και επιπλέον κανέλα, αν το επιθυμούμε. Σερβίρεται ζεστή ή και κρύα με μια μπάλα παγωτό βανίλια.