Μύδια στο φούρνο με σκόρδο και βούτυρο
Αυτά τα φανταστικά μύδια είναι μαγειρεμένα με μπόλικο βούτυρο, σκόρδο και μαύρο πιπέρι και συνοδεύονται ευχάριστα με φρέσκο, τραγανιστό ψωμί.
Μερίδες
100
Μερίδες
100
Συστατικά
23
kgr
μύδια
κατεψυγμένα, ολόκληρα με το κέλυφος
2800
gr
βούτυρο
χωρίς αλάτι σε θερμοκρασία δωματίου
20
σκόρδο
σε σκελίδες
500
gr
θυμάρι
φρέσκο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 °C.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι και το πιπέρι και με μια ξύλινη κουτάλα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφαιρούμε το πάνω κέλυφος από τα μύδια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, αφού πρώτα έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.
Αλείφουμε τα μύδια με το μείγμα που ετοιμάσαμε και ψήνουμε για 7΄.
Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και έξτρα θυμάρι.