Noodles καρότου με σάλτσα φυστικοβούτυρου: μια απολαυστική vegan πρόταση για να ανανεώσετε το μενού σας
Μερίδες
10
Μερίδες
10
Συστατικά
Για τη σάλτσα
200
gr
φυστικοβούτυρο
ανάλατο
500
gr
γάλα καρύδας
25
gr
πιπέρι καγιέν
40
gr
σκόρδο
πολτοποιημένο
100
gr
τζίντζερ
ψιλοκομμένο
120
ml
χυμό λάιμ
200
gr
σάλτσα σόγιας
αλάτι
Για τα Noodles καρότου
20
μεγάλα καρότα
100
gr
κόλιανδρο
ψιλοκομμένο
Μαύρο σουσάμι
Οδηγίες
Ετοιμάζετε τη σάλτσα, ανακατεύοντας τα υλικά της σε ένα βαθύ και μεγάλο σκεύος, μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο, ομοιόμορφο και παχύρευστο μίγμα.
Πλένετε καλά και καθαρίζετε εξωτερικά τα καρότα. Στη συνέχεια, με το κατάλληλο εργαλείο, μαχαίρι ή slicer, φτιάχνετε τα noodles από τα καρότα.
Τα βάζετε στον ατμό για 30΄ περίπου ώστε να μαλακώσουν και να αποκτήσουν την υφή al dente ζυμαρικών.
Μοιράζετε τα noodles στα πιάτα των παραγγελιών σας, γαρνίροντας με τον φρέσκο κόλιανδρο, τη σάλτσα φυστικοβούτυρου και το σουσάμι και είστε έτοιμοι.