Νόστιμες γαρίδες σωτέ με καρυκεύματα και λάιμ
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο και το αλάτι. Χτυπήστε τα μαζί για να συνδυαστούν.
  2. Προσθέστε τις άψητες γαρίδες στο μπολ με τη μαρινάδα, ανακατέψτε καλά και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετήστε τις γαρίδες στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  3. Προσθέστε τις γαρίδες σε ένα μεγάλο ζεσταμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν ροζ και αδιαφανείς.
  4. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τον κόλιανδρο.
  5. Σερβίρετε αμέσως με φέτες λάιμ.
Συνταγή σημειώσεις

*Tips

Προσέξτε να μην παραψήσετε τις γαρίδες. Όταν οι γαρίδες μαγειρεύονται υπερβολικά, μπορεί να γίνουν σκληρές και μαστιχωτές στην υφή. Χρειάζεται να μαγειρευτούν μόνο για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρετε τις γαρίδες αμέσως. Η αναθέρμανσή τους μπορεί να τις κάνει να σκληρύνουν, αλλά αν σας έχουν περισσέψει, ο καλύτερος τρόπος είναι να τις ξαναζεστάνετε στο τηγάνι για ένα ή δύο λεπτά.