Ο μπακαλιάρος αλλιώς… σε νόστιμα και τραγανά κεφτεδάκια με γευστικές πινελιές λεμονιού
Μερίδες
12τεμάχια
Μερίδες
12τεμάχια
Συστατικά
Για το πανάρισμα:
Για το τηγάνισμα:
Οδηγίες
  1. Ρίχνετε τη βραστή πατάτα στο μίξερ μαζί με τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, το κρεμμυδάκι, τον κύβο λαχανικών, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργήσετε ένα σφιχτό μίγμα.
  2. Ψιλοκόβετε το φιλέτο μπακαλιάρου σε μικρά κομμάτια.
  3. Ρίχνετε το μίγμα του μίξερ σε ένα μπολ μαζί με τα κομμάτια μπακαλιάρου και τα ανακατεύετε με επιμέλεια ώστε να μοιραστεί το ψάρι σε όλο το μίγμα.
  4. Από το μίγμα πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε καλά από όλες τις πλευρές.
  5. Τα τηγανίζετε στο ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά για 5 με 7΄ μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  6. Πριν τα σερβίρετε τα βάζετε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν το ηλιέλαιο τους.
Συνταγή σημειώσεις

Tip: Για συνοδευτικό μπορείτε να βάλετε έμπνευση και φαντασία καθώς το συγκεκριμένο ψάρι μπορεί να σας προσφέρει ποικίλους συνδυασμούς. Από την κλασική και αγαπημένη σκορδαλιά, πράσινα φασολάκια ή άλλα χορταρικά, έως και απλά μια φέτα λεμονιού, οι επιλογές για να ικανοποιήσετε τους πελάτες σας είναι αμέτρητες και είναι απλά στο χέρι σας, ποια θα επιλέξετε.