Παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα της Μυκόνου
Μερίδες
1πίτα
Μερίδες
1πίτα
Συστατικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Οδηγίες
Για τη ζύμη
  1. Με ένα μίξερ, αρχικά αναμιγνύετε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε το αυγό και το νερό, μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη.
  2. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο, για 1 ώρα περίπου.
  3. Την τοποθετείτε μέσα στο ταψί και αφαιρείτε την ποσότητα που περισσεύει από τα τοιχώματα.
  4. Προψήνετε την ζύμη, τοποθετώντας στο εσωτερικό του ταψιού βάρος με όσπρια και αφού την έχετε τρυπήσει, για 20 – 25′ στους 170 °C.
  5. Αφαιρείτε το βάρος και ψήνετε για άλλα 4′.
Για την πίτα
  1. Σε ένα μπωλ βάζετε όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.
  2. Αδειάζετε ομοιόμορφα τη γέμιση στο ταψί και ψήνετε στους 190°C για 40 – 45′.