Πικάντικη ψητή κολοκύθα με σκόρδο
Μερίδες
10
Μερίδες
10
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Καθαρίζετε την κολοκύθα από τους σπόρους και τη φλούδα και την κόβετε σε κύβους, πάχους περίπου ενός εκατοστού.
  2. Λαδώνετε ένα ταψί, απλώνετε τους κύβους της κολοκύθας και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε ένα μπολ πολτοποιείτε το σκόρδο, το κρασί, το ψωμί και το ελαιόλαδο, ώστε να πάρουν τη μορφή μιας παχύρευστης σάλτσας.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στην κολοκύθα και πασπαλίζετε με το μπούκοβο ή το τριμμένο πιπέρι.
  5. Ψήνετε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα.
  6. Προσθέτε το τυρί και το φρέσκο θυμάρι και σερβίρετε.