Πικάντικη ψητή κολοκύθα με σκόρδο
Μερίδες
10
Μερίδες
10
Συστατικά
800
gr
γλυκιά κολοκύθα
600
gr
ανθότυρο
100
gr
σπόρους ανάμεικτους
(κουκουνάρι, σουσάμι, σκούρο λιναρόσπορο)
6
σκελίδες σκόρδο
100
ml
κρασί λευκό
80
ml
ξύδι
από κόκκινο κρασί
2
φέτες
ψωμί μπαγιάτικο
τριμμένο σε χοντρά κομμάτια
100
ml
ελαιόλαδο
30
gr
φρέσκο θυμάρι
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μπούκοβο (προεραιτικά)
Οδηγίες
Καθαρίζετε την κολοκύθα από τους σπόρους και τη φλούδα και την κόβετε σε κύβους, πάχους περίπου ενός εκατοστού.
Λαδώνετε ένα ταψί, απλώνετε τους κύβους της κολοκύθας και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μπολ πολτοποιείτε το σκόρδο, το κρασί, το ψωμί και το ελαιόλαδο, ώστε να πάρουν τη μορφή μιας παχύρευστης σάλτσας.
Ρίχνετε το μείγμα στην κολοκύθα και πασπαλίζετε με το μπούκοβο ή το τριμμένο πιπέρι.
Ψήνετε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα.
Προσθέτε το τυρί και το φρέσκο θυμάρι και σερβίρετε.