Ψαρονέφρι με σως μουστάρδας – μελιού. Μια εναλλακτική γαστρονομική επιλογή για το χειμερινό μενού σας.
Μερίδες
6
Μερίδες
6
Οδηγίες
  1. Αλείφετε με τη μουστάρδα με μέλι όλη την επιφάνεια των φιλέτων.
  2. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε φαρδύ και ρηχό σκεύος (κατσαρόλα ή τηγάνι) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρέας για περίπου 5’ – 6΄, γυρίζοντάς το τακτικά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα, από όλες τις πλευρές.
  4. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε 2’ – 3΄, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτετε τον ζωμό ή το νερό, τον κόλιανδρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  6. Σκεπάζετε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για περίπου 25΄ – 30΄ ή μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μαλακώσει.
  7. Ρίχνετε το ξίδι και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για άλλα 5΄ – 10΄, με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  8. Σερβίρετε με το συνοδευτικό που έχετε επιλέξει, γαρνίροντας το ψαρονέφρι με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.