Ψητό μπούτι αρνιού, με αρακά και μυρωδικά
Μερίδες
8
Μερίδες
8
Συστατικά
Για τις πατάτες (Συνοδευτικό):
Για τον αρακά (Συνοδευτικό):
Για το αρνί:
Οδηγίες
Για τις πατάτες
  1. Κόβετε τις πατάτες στη μέση, τις αδειάζετε σε ένα ταψί, τις πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το σκόρδο και αλατοπίπερο και τις ανακατεύετε.
  2. Μετά ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών και καλύπτετε πολύ καλά το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  3. Ψήνετε για περίπου 1 ώρα.
Για τον αρακά
  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα για 4 περίπου λεπτά σε μέτριας έντασης φωτιά.
  2. Προσθέτετε το αλεύρι και τη ζάχαρη.
  3. Προσθέτετε τον αρακά και σοτάρετε για 2΄.
  4. Στη συνέχεια βάζετε το νερό και αφήνετε να βράσει για περίπου 25΄.
  5. Μόλις περάσουν 20΄ ανεβάζετε την ένταση της φωτιάς στο μέγιστο, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά του.
  6. 2΄ λεπτά πριν αφαιρέσετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνετε και τον άνηθο και ανακατεύετε.
Για το αρνί
  1. Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο, το τσίλι, το κύμινο, την πάπρικα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα αναμιγνύετε καλά με ένα κουτάλι.
  2. Αλείφετε με το μείγμα παντού το αρνίσιο μπούτι και το τυλίγετε πολύ καλά πρώτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.
  3. Μπορείτε να βάλετε ό,τι μυρωδικά θέλετε, ακόμα και θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς επιλογής σας για να φτιάξετε μια ωραία κρούστα.
  4. Το μεταφέρετε σε ένα ταψί και το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 2 ώρες.
  5. Τη τελευταία 1 ώρα ψησίματος του αρνιού προσθέτετε και το ταψί με τις πατάτες στο φούρνο.
  6. Για να σερβίρετε, τοποθετείτε το μπούτι σε κεντρική πιατέλα και σε ατομικά μικρά μπολ τον αρακά και τις πατάτες.