Ψητό χοιρινό φιλέτο γεμιστό με μήλο, κράνμπερι και μπαχαρικά
Μερίδες
4
Μερίδες
4
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C.
  2. Τοποθετήστε το χοιρινό φιλέτο σε μια σανίδα κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε το κρέας κάθετα από τη μια άκρη ως την άλλη ώστε να ανοίξει σαν βιβλίο.
  3. Καλύψτε το κρέας με 2 στρώσεις πλαστικής μεμβράνης. Σφυροκοπήστε το με ένα σφυρί κρέατος για να αποκτήσει ομοιόμορφο πάχος. Αφαιρέστε τη μεμβράνη και πασπαλίστε το χοιρινό με αλάτι και πιπέρι και το αφήνετε στην άκρη.
  4. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα μήλα, τα καρύδια, τα κράνμπερι,τα βατόμουρα, τα κρεμμυδάκια, το σιρόπι σφενδάμου, το δεντρολίβανο και τη φρυγανιά και προσθέστε τον ζωμό.
  5. Απλώστε τη γέμιση πάνω στην επιφάνεια του χοιρινού κρέατος, αφήνοντας λίγα εκατοστά περιθώριο γύρω από όλες τις πλευρές. Ξεκινώντας από την άκρη του του ψητού που δεν έχει το στρώμα λίπους στο κάτω μέρος, τυλίξτε το ψητό σε ρολό.
  6. Δέστε το ψητό ανά διαστήματα 1 έως 2 εκατοστά με βαμβακερό σπάγκο κουζίνας. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να τυλίξετε το κρέας σε πλαστική μεμβράνη και να το βάλετε στο ψυγείο, αν το ετοιμάζετε νωρίτερα.
  7. Ψεκάστε την βάση ενός ταψιού ψησίματος με σπρέι μαγειρικής ή λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετήστε το ψητό στο ταψί και ψήστε στους 232 βαθμούς °C για 15 λεπτά για να ροδίσει η επιφάνεια, στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 °C.
  8. Μαγειρέψτε χωρίς κάλυμμα, για περίπου 30 έως 40 λεπτά ή μέχρι το χοιρινό κρέας να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 60 βαθμούς °C .
  9. Σκεπάστε το ψητό με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το κορδόνι κουζίνας και κόψτε σε φέτες πάχους ½ ίντσας για να σερβίρετε.
Συνταγή σημειώσεις

Για τα υλικά της συνταγής και πολλά ακόμη, επισκεφθείτε το κοντινότερο κατάστημα της αλυσίδας ENA Food C&C και εφοδιαστείτε με όλα όσα χρειάζεστε για τον μήνα του Δεκεμβρίου σε αποκλειστικές τιμές μόνο για επαγγελματίες.