Ψητό χταπόδι, με πατάτες και το ανοιξιάτικο μενού σας μύρισε… θάλασσα
Μερίδες
12μερίδες
Μερίδες
12μερίδες
Συστατικά
Για το μαγείρεμα του χταποδιού
Για τις πατάτες
Οδηγίες
Για τις πατάτες:
  1. Καθαρίστε και κόψτε στη μέση τις πατάτες και ρίξτε τις σε μεγάλο ταψί, ανακατεύοντας τις με το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  2. Τις ψήνετε σε αρκετά δυνατή φωτιά, στους 250°C, για 30 με 40΄.
Για το χταπόδι:
  1. Σε ανοξείδωτη κατσαρόλα προσθέτετε το νερό, τον χυμό λεμονιού, τα αποξηραμένο τσίλι, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τη δάφνη και αλάτι, και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου μισή ώρα.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε τους κόκκους του πιπεριού και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά επιπλέον.
  3. Σουρώνετε το νερό από τα υλικά και το ξαναρίχνετε στο σκεύος στο οποίο προσθέτετε τα χταπόδια, και αφήνετε να βράσουν για μισή ώρα.
  4. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  5. Τα επαλείφετε με το ελαιόλαδο και τα ψήνετε, στη σχάρα ή στον φούρνο, σε δυνατή φωτιά (180°C) μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
  6. Μόλις ετοιμαστούν, τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
  7. Μοιράστε τις πατάτες στα πιάτα με το χταπόδι, προσθέστε μπόλικο φρέσκο μαϊντανό και φέτες λεμονιού, και σερβίρετε.