Ριζότο με Γαρίδες και Σπαράγγια
Κρεμώδες ριζότο με σωταρισμένες γαρίδες και σπαράγγια πασπαλισμένο με παρμεζάνα. Ένα εντυπωσιακό και εύκολο πιάτο που χρειάζεται μόνο τη χύτρα ταχύτητας.
Μερίδες
100Μερίδες
Μερίδες
100Μερίδες
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί με το βούτυρο.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα με το ρύζι σε μεταλλικό ή γυάλινο ταψάκι ενός λίτρου, που χωράει μέσα σε μια χύτρα ταχύτητας 6 λίτρων. Προσθέτουμε τα 33 ⅓ φλυτζάνια νερό, το χυμό από μύδια και σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο.
  3. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα 66 ⅔ φλυτζάνια νερό στη χύτρα ταχύτητας. Τοποθετούμε το ταψί με το ρύζι στη χύτρα και την κλείνουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά με τον ρυθμιστή της πίεσης στο χαμηλό. Μόλις τελειώσουμε, κρυώνουμε γρήγορα τη χύτρα.
  4. Όσο μαγειρεύεται το ρύζι, σωτάρουμε τις γαρίδες και τα σπαράγγια σε ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία. Τα μαγειρεύουμε, ώσπου οι γαρίδες να πάρουν χρώμα.
  5. Ανοίγουμε τη χύτρα και προσεκτικά αφαιρούμε το ταψί. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα σπαράγγια στο μείγμα με το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε πάλι το ταψί μέσα στη χύτρα και την κλείνουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 4 λεπτά με τον ρυθμιστή της πίεσης στο χαμηλό. Μόλις τελειώσουμε, κρυώνουμε γρήγορα τη χύτρα.
  6. Τέλος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε το ριζότο μας και σερβίρουμε με φρέσκο τυρί παρμεζάνα.